#WETOO

#WETOO

Láttam ma egy firkát a falon, O1G

Orbán1Géniusz...

2018. december 18. - Trollhunter

Na akkor ezt elemezzük:


Amikor valaki nem keres elég pénzt (Orbán a g...)
Amikor valaki sorozatokat néz nyelvtanulás helyett (Orbán a g...)
Amikor valaki Ps-ezik tanulás helyett (Orbán a g...)
Amikor valaki dohányzik, iszik, drogozik ettől az élete vagy egészsége olyan amilyen (Orbán a g...)
Amikor valaki adót csal, de sír, hogy szar az egészségügy (Orbán a g...)
Amikor mocskos az utca (Orbán a g...)
Amikor a pofádba megy az előtted dohányzó füstje (Orbán a g...)
Amikor a föld mindenhol csikkel van tele (Orbán a g...)
Tisztelet a kivételnek!!!
Bill anno a Kőbánya Blues-ban megénekelte ezt, de nem kente senkire a szart.

Szóval, amíg a nagy átlag szerint az ő élete azért olyan amilyen, mert Orbán g..i, addig milyen demokráciáról beszél itt bárki?
Amíg az átlag csak sír, hogy szar minden, de maga nem változtat az életén, nem képzi magát, otthon döglik a tv előtt, addig milyen változás jönne?

Hadd mondjak egy példát: ha szeretnél többet keresni ma mert elégedetlen vagy a munkáddal, az “Orbáng..i” kormánya kifizeti a C D E kategóriás jogosítványodat. (egy kategória körülbelül 300 ezer GKI-val) Csontra kifizeti, neked csak tanulnod, meg vizsgáznod kell. Ma egy kamionos 700 ezret is megkeresi, de persze ehhez el kell menni a tv elől.


Megválthatja e egy politikai erő az autonóm személy életét? NEM. De igény volna rá.


De honnan is jön ez?
Ama Kádár volt az, aki hitelekből létrehozott egy rendszert, ami nem a teljesítményen, a versenyen, a tehetségen alapult, ahol a VEZETŐ MEGOLDOTTA (elodázta?) AZ ÁTLAG PROBLÉMÁIT. És lőn sok generáció, aki nem képes felelősséget vállalni önmagáért. Igaz egy generáció megszült 2-3 gyereket (Ratko) munka után dolgoztak, felhúztak egy hétvégi házat, de a gyerekeik már erre sem képesek. Hm, mit tesz az internet meg a tv.


Szóval, ha az ellenzék programja az, hogy azért rossz minden mert O1G, az pont erre a lusta senkiházi rétegre próbál hatni, akinek az élete azért olyan amilyen, mert egy lusta g..i!


És mi is lesz, ha Orbang..i elmegy? Mi is az ellenzék programja? Ja, olyan nekik nincs...
Pont ezért tüntet a 2 milliós Budapesten maximum 3 ezer ember. És ők a többség mi? 
Már alig nézem a híreket mert az ellenzék tényleg a Való Világ szereplői szintjére süllyedt.
Vért akarnak mert tudják, hogy a harmadik 2/3 után már nincs esélyük, lásd a Jobbik széthullását. Ezért nekik semmi sem drága, főleg nem más vére.


Sajnos a figyelem elterelődik arról mit lehetne tenni, hogy jobb legyen, ma egy nyitott globális világban és gazdaságban, a internet segítségével tényleg minden lehetőség adott egy jobb életre.


Kérdés mire koncentrálunk.


Zavar van az erőben, aki érzékeny erre érzi, a Fidesz egy olyan stratégiai hibát követett el, ami nehezen érthető. Erről már írtam korábban, de akkor miért lett 2/3 harmadszor is? Azt mondod a választási rendszer? Hah, ki akadályozta meg a szavazókat, hogy bárki másra szavazzanak? 3 millió az 5 millióból oda húzta ahova.

 


Orbán testesíti meg azt a vezetői képet, ami történelmünkben kevésszer, de jólétet hozott: Mátyás, Bethlen, Horty,..... mind erős karizmatikus vezetők, akik jól kormányozták Magyarország hajóját és közös pont még, hogy mind az anarchiából csinált rendet. Ma Magyarország mind gazdaságilag, mind a közhangulat szempontjából fejlődő tendenciát mutat. Rengeteg még a megváltoztatandó rossz dolog, de ha a rendszerváltozás óta nézzük a csődből egy relatív jólét felé megyünk (ha nem hiszed nézd meg a fészes ismerőseid nyaralási képeit) 

 

 


Tehát a felvetésem, hogy mindenki a maga sorsáért felel. 
Az, hogy valaki hol tart az életében 80%-ban a maga felelőssége, 15%-ot adok a szülőknek és annak, hogy hogyan nőtt fel valaki és 5% a külvilág.
Tehát max 5%-ért lehet O1G...

 

 

Vincze Attila - Politológus

A bejegyzés trackback címe:

https://wetoo.blog.hu/api/trackback/id/tr3814498070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása