#WETOO

#WETOO

Elk.rtuk! Nem kicsit! NAGYON!

... avagy, miért mutogatunk 2010 előttre?!

2019. április 30. - Trollhunter

Mikor már elfogytak az ellenzéki érvek, akkor mindig azzal jönnek, hogy eltelt 9 év az MSZ(M)P kormányzása óta, így a Fidesznek nincs erkölcsi alapja visszafelé mutogatni. Ez akár igaz is lehetne, ha nem lett volna csődközeli állapotban hazánk 2010-ben.

Megpróbálom egy egyszerű hasonlaton keresztül bemutatni, hogy miért kell a mai napig hivatkoznunk az MSZ(M)P kormány által elkövetett tettekre (bűnökre).

Megpróbálok stílszerű maradni, ezért focis példát hozok...

Adott egy NB2-ben focizó csapat, mely elég öntudatos és szeretne az NB1-be kerülni az élete árán is. A csapattagok Magyarország lakosai, akik 4 évente edzőt választanak az irányításra, legyen ő a kormánypárt.

Javában ment a bajnokság és 1988-ban végre olyan EDZŐ és segédedző került a kispadra, akik egymást támogatva csapatban és hosszútávra gondolkoztak, ezért kitartó munkájuknak köszönhetően végre felcsillant a remény, hogy a CSAPAT elérje az álmait. 2002-ig szépen felépítették a védekezést és a támadást a csapat támogatásával, így szépen gyarapodott a kassza. 

Sajnos a csapattagok elkezdtek megöregedni és felejteni. Nem voltak elégedettek az egyre jobb életükkel és hittek a régi EDZŐnek, aki ismét szerette volna magához ragadni a hatalmat. Hazugságokkal, hitegetésekkel és a tartalék játékosok elleni hergeléssel elérte azt, hogy ismét kezébe vehesse az irányítást.

Az öregség sajnos kegyetlen, ezért 8 évig nem történt változás az EDZŐi pozíción, aminek az lett az eredménye, hogy majdnem padlót is fogtak. Felélték az addig összekuporgatott vagyont, eladósították magukat. A csapat mezőny legvégén kullogott és felröppentek azok a hírek, hogy mehet vissza az NB3-ba. Az edző ténykedésének köszönhetően nem volt pénz mezre, nehezen tudták kigazdálkodni a stadion rezsiköltségeit, a labda is már csak kölcsön volt náluk. A fiatal csapattagok próbáltak lázadni, de véres megtorlás lett a vége. Az egyetlen megoldásnak az látszott, hogy el kell adni még a füvet is a pályáról, hogy túléljenek. Az edző gondolt egy nagyot, és el is adta egy hihetetlenül rossz kölcsönért cserébe.

Ám 2010-ben hirtelen csoda történt, valószínűleg vérfrissítést kapott a csapat, az öregek már elfáradtak és nem akartak játszani, a fiatal csapattagok véleménye lett a mérvadó, így a gyep szélére dobták a régi EDZŐt.

Hihetetlen támogatásáról biztosították az új EDZŐt, akinek a hatalmas támogatásnak köszönhetően olyan eszközöket helyezett a kezébe, melyekkel 4 év múlva már ismét felcsillant a fény az alagút végén. Kifizették az előzőek által felvett (valaki tudja, hogy hova lett 4000 milliárd HUF???) hiteleket, visszavásárolták a pályát és sínre tették a gazdálkodást és töretlenül fejlődik minden.

Közben már az is világos lett mindenki számára, hogy a régi öreg EDZŐ eladta a meccseket és vele az egész bajnokságot a vetélytársaknak. Mindig is a csapat ellen játszott és mindent elkövetett a gyilkos és cinikus mosolygás mögött, hogy a csapat az NB3-ba kerüljön. Senkinek se legyenek kétségei, ha a régi garnitúra kerül ismét vezető pozícióba, akkor minden megismétlődik!

Vannak olyan jelek, amiket nem veszünk figyelembe, pedig az életünk múlik rajtuk.

Remélem így érthető...

A bejegyzés trackback címe:

https://wetoo.blog.hu/api/trackback/id/tr4614795554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykörúton túli magyar 2019.06.09. 13:05:39

Huh, ilyen írások vajon miért nem kerülnek az index címlapjára??
:)

Folytasd!

anti és apu 2019.07.22. 22:22:05

ki olvassa ezt a fos weboldalt?
süti beállítások módosítása