#WETOO

#WETOO

Évi minimum 320 óra pihenés

2018. december 14. - Trollhunter

A szakszervezetek szerint még nem született meg az a Magyar állampolgár, aki a jelenleg engedélyezett 300 túlórát ledolgozta volna!

Akkor mi a gond?

Kicsit számoljunk, mert eddig csak a munkavállalók érdekeiről beszéltünk. Az ember fia, vagy lánya beballag a munkahelyére, teszi a dolgát és kap érte 12 havi bért, de ténylegesen mennyit is kell ezért dolgozni?

Az alapszabadság a munka törvénykönyve szerint 20 munkanap, ami az életkorral és a gyermekek számával emelkedik, illetve vannak egyéb plusz pótszabadságra érvényes szabályok is.

Fizetett ünnep 2019-ben 10 munkanap.

Ugye abban egyetértünk, hogy betegség miatt 5-10 napot azért kiesik egy átlagos ember évente.

Tehát, ha a legkevesebb kieséssel számolunk egy munkavállaló esetében, akkor a 12 havi fizetéséért kb. 10 hónapot kell dolgozni, amit a munkáltatónak kell kigazdálkodni (Magyarul annyival több profitot kell termelnie a munkavállalónak a 10 hónap alatt, hogy ne legyen veszteséges alkalmaznia őt.).

Csak, hogy értsd, évi minimum 320 órát az otthoni pihenésért fizet a munkaadód!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://wetoo.blog.hu/api/trackback/id/tr314483134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása