#WETOO

#WETOO

Az MSZP devizahitel csapdája...

... a devizahitelek összege a 140-szeresére emelkedett.

2019. február 01. - Trollhunter

Az ellenzék folyamatosan azt hazudja, hogy a Fidesz vezette be a devizahitelezést, pedig ez egyszerűen lenyomozható hazugság! Itt olvasható az a jogszabály, amire hivatkoznak, de ennek nem sok köze van a devizahitelek elszabadulásához! :) https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A0100093.TV

2001-ben az első Orbán-kormány a forint-hitelezésre összpontosított, megteremtette a támogatott lakáshitelezést, ami akkora népszerűségnek örvendett, hogy az 6-9 hónapos átfutási idővel kellett számolni. Az uniós követelménynek megfelelően, jogharmonizációs céllal megszüntette a devizakorlátozásokat, konvertibilissé tette a forintot az akkori országgyűlés. Hatályba lépés: 2002. június 1., a Medgyessi kormány 2002. május 27-én lépett hivatalba.
Ezután a szocialista kormányok sorra szüntették meg az első Orbán-kormány alatti otthonteremtési támogatásokat.
2003-ban döntött úgy a Medgyessy-kormány, hogy megszünteti azt a kedvezményes lakáshitel-lehetőséget, amelyet az Orbán-kormány idején vezettek be. Tették mindezt úgy, hogy az utolsó percekben azért a Medgyessy miniszterei 30-40 millió forintos kölcsönöket vettek fel!!!
2004-ig szinte egyeduralkodó volt a forinthitel a lakáshitel piacon, a lakosság teljes lakáshitel-állománynak mindössze csak 1%-a (20 milliárd forint) volt devizahitel.
Az egyre drágított forinthitel miatt devizahitelekbe taszították a családokat. Több százezer otthonra ekkor került banki jelzálog.

A baloldali kormányzás idején a devizahitelek összege a 140-szeresére emelkedett.
2010-re a magyar lakosság több mint 6300 milliárd forint értékű lakáshitelt nyögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://wetoo.blog.hu/api/trackback/id/tr5514602480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása